Flashback – Besøg af Noa

I dag havde jeg besøg af Noa der nærmer sig de 3 år. Som altid når jeg tager imod nye klienter fyldes jeg af en lidt barnlig spænding – og glæder mig til at se hvad dagen bringer.
Min oplevelse i dag med Noa, som er hypermobil, mindede mig i den grad om, hvorfor jeg endte med at skifte tal og analyser ud med motorisk træning og Kranio Sakral Terapi.
Jeg er så heldig at være mor til 3 vidt forskellige børn. En klog veninde har engang fortalt mig, at vores børn er nogle af vores største læremestre. Et af mine børn har meget hypermobile led og er særlig sensitiv. Når jeg i dag ser tilbage, ved jeg at alle tegn på motoriske vanskeligheder og muskel spændingsproblemer har været der fra dag 1 – men det vidste jeg jo desværre ikke dengang. For at gøre en lang historie kort – så var der en årrække, hvor jeg følte at jeg jagtede alle dele af vores etablerede lægesystem, for at få en diagnose på min datter. Og hvorfor er vi så fokuserede på en diagnose vil nogen så sige? Som jeg ser det, er det fordi man i vores samfund kun kan få hjælp, såfremt der er en diagnose. For mig var målet, at få klarhed over, hvordan jeg på bedste måde, kunne støtte og styrke min datter. Glæden var stor, da jeg ( endelig) efter en større udredning, hørte en overlæge udbryde: ”Jamen hun er jo hypermobil!” ( no shit Sherlock– det sagde jeg for 1 år siden). Men skuffelsen var endnu større, da samme læge konstaterede, at jeg ikke kunne få nogen vejledning i, hvordan jeg kunne træne og styrke hende – for hypermobilitet kan man ikke gøre noget ved.. BUM.
I dag ved jeg heldigvis bedre. Med en kombination af måde motorisk træning og Kranio Sakral Terapi kan jeg i dag holde min datter smertefri. Og på den måde har hun nu mere overskud til at være barn. Og ja der skal overskud til for at være barn – tænk hvad de alt skal lære.
Hypermobilitet er ikke en sygdom – men det ændrer ikke på, at det er en tilstand, der gør at vi bør tage særlig hensyn til de der lider under følgerne herfra. Personen må lære både at styrke sin krop – og i høj grad at lytte til sin krop. Særligt for de små børn, er det væsentligt at træne, således at barnets motorik udvikles til at blive automatiseret. Motorik er et ord der er meget oppe i tiden. Men hvad er det egentlig? Nogle ser motorik som værende i orden, når barnet kan gå og løbe. En motorikvejleder, ser på om motorikken er automatiseret i barnet, så barnet ikke bruger alle ressourcer på at gå og stå. Et barn der skal tænke hver eneste bevægelse, vil hver dag være på overarbejde.
Ud over at det var en fornøjelse at have besøg af Noa i dag, så var det også dejligt med en reminder til hvorfor jeg selv fik lyst til at ændre mit arbejdsliv – og hvilke glæder det har bragt både mig og mine børn.
Så tusind tak til seje Noa og hans ligeså seje forældre :o)

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *