Alle indlæg af webmaster

Nyt i klinikken…. Japansk hvad for noget?

Jeg har netop taget et kursus i Japansk Lifting og kan derfor nu tilbyde dette i min klinik.

Japansk Lifting kan reducere ansigtets rynker og evt. poser under øjnene. Men den egentlige grund til at jeg synes at dette kunne være et godt supplement til klinikken er, at denne behandling også giver ro på kroppen. Og de fleste af os har en travlt hverdag og har svært ved at få tid til at finde ro. En ro som kroppen har brug for, for at kunne regenerere og yde det bedste. I behandlingen indgår hovedbundsmassage, massage og zoneterapi i ansigtet og en kort fodmassage.

I ansigtet kan der som i resten af kroppen være spændte muskler, og spændte muskler betyder ophobning af affaldsstoffer. Så på samme måde som Kranio-Sakral Terapien giver ro og fjerner spændinger i kroppen, kan jeg med denne behandling nu også fjerne spændinger i ansigtet. At behandlingen samtidig giver ro i hele kroppen og er en reel ansigtsbehandling med afrensning, og 2 masker til huden er kun et plus tænker jeg.

Hvad enten du ønsker at booke behandlingen som en proces i forhold til at reducerer ansigtstegn eller blot ønsker at forkæle dig selv med ro og ansigtspleje så skal du være så velkommen. Tro mig når jeg siger… Japansk Lifting er i den grad vanedannende og helt klar det nye sort.

Share

Julegaveide

At hænge på hovedet er sjovt - og det stimulere dit barns labyrintsans som er en del af grundlaget for at kunne holde balancen
At hænge på hovedet er sjovt – og det stimulere dit barns labyrintsans som er en del af grundlaget for at kunne holde balancen

I denne søde juletid vil jeg gerne give dig et lille tip til et par julegaver der garanteret vil give glæde, hygge og masser af leg – og som en ekstra bonus så styrker det samtidig barnets motorik.

Hvis mine børn kun havde 2 ting de kunne lege med ( og når jeg ser deres fyldte værelser, ville jeg ønske det var således!) så skulle de have en hængekøje og et rullebræt.Peter

Vi har nu i de sidste 3 år haft en stor dobbelt hængekøje hængende i vores hall – og jeg kan ærligt sige at den bruges HVER dag. En hængekøje giver så mange muligheder. Den kan bruges som en hyggekrog hvor børnene læser eller slapper af. Den bruges som en del af en motorikbane – hvor man enten kan svinge sig fra platform til platform, eller stå på rullebrættet og køre frem og tilbage. Jeg bruger den nogle gange bevidst til enten at hjælpe et barn til at finde ro – eller til kropsligt at vække et barn. Og børnene leger nogle gange sammen i den – hvor hængekøjen så pludseligt er et piratskib med udkigstårn og krokodiller i farvandet. Med andre ord så er den guld værd som leg og træning – og i min verden skal de to ting jo hænge sammen.

Her kan man holde udkig efter krokodiller.
Her kan man holde udkig efter krokodiller.

Rullebrættet bruges særskilt eller sammen med hængekøjen som beskrevet ovenfor. Den styrker barnets hovedløft – og styrker samtidig hele rygmuskulaturen. Og så er den bare så sjov for ungerne at køre om kap på.Rulle

Af alle de legesager jeg har købt til mine børn er hængekøjen og rullebrætterne de ting der bruges dagligt – og til stadighed selvom det er nogle år siden de fik dem.

Så hvis du mangler en julegave der både styrker dit barns motorik og giver glæde så må du på jagt efter hængekøjer og rullebræt – de fås i et hav af variationer. God jagt.

Har du lyst til at høre mere om motorik eller at få dit barn motorisk screenet så er du velkommen til at kontakte mig.

God jul

Hilsen Malene

Share

Jeg er stolt…

Camilla
Min datter da hun var i tumlinge alderen – dengang foregik næsten alt liggende eller siddende.

Kender i det ? – når man bliver så stolt af sine børn at man er lige ved at revne. Når det er eksamenstid er facebook og de øvrige sociale medier fyldt med søde opdateringer med børnenes karakterer – og al respekt for det. Men som jeg forsøger at lære mine børn så er jeg aller mest stolt af dem, når jeg ved at de har gjort deres bedste. Mere kan jeg ikke forlange af dem.

F.eks. så kom begge mine piger hjem fra den årlige motionsdag med oplevelsen af at det havde været sjovt – men også at ALLE DE ANDRE havde løbet flere km end dem.  Men de havde løbet til de simpelthen ikke kunne mere.  Så jeg roste dem og fik det heldigvis også vendt til en succes for dem.

I vores familie har vi svage led – vi er alle fra en kant enten hypermobile eller også døjer vi med led der hopper ud eller ankler der er konstant forstuvede. Den ene af mine døtre træner jeg stort set hver dag – og derved er hun rigtig godt med motorisk, selvom hendes udgangspunkt med hypermobilitet, daglige smerter og udmattelse gjorde og stadig i perioder gør det til en kamp bare at løbe, lave gymnastik eller bare tage en tur i Legoland. Så når jeg i dag har været til sundhedsplejerske med hende og får bekræftet at hendes motorik er total i orden – så bliver jeg meget stolt og glad langt ind i mit moderhjerte. For at være aldersvarende i hendes motorik, har hun kæmpet og kæmpet. Det har kostet anstrengelse og vilje for hende, at nå det andre nærmest kommer sovende til.

Mine børn behøver hverken blive store idrætsstjerner, de klogeste på universitetet eller være dem der får den bedste karriere. Jeg vil bare gerne have at de bliver glade for deres valg – og så vil jeg i alle livets aspekter gerne se, at de gør det bedste de kan.

Og tænkt hvis vi alle også kunne vende det lidt indad – og indse at vi ikke behøver at være den tyndeste, den der løber mest ifølge endomondo,  være den mor der bager flest speltboller eller være den der giver den dyreste gave. Men at vi alle bør være tilfredse med at være dem vi er, fordi vi gør det bedste vi nu engang kan…..Hvem kan forlange mere ?

Share

Flashback – Besøg af Noa

I dag havde jeg besøg af Noa der nærmer sig de 3 år. Som altid når jeg tager imod nye klienter fyldes jeg af en lidt barnlig spænding – og glæder mig til at se hvad dagen bringer.
Min oplevelse i dag med Noa, som er hypermobil, mindede mig i den grad om, hvorfor jeg endte med at skifte tal og analyser ud med motorisk træning og Kranio Sakral Terapi.
Jeg er så heldig at være mor til 3 vidt forskellige børn. En klog veninde har engang fortalt mig, at vores børn er nogle af vores største læremestre. Et af mine børn har meget hypermobile led og er særlig sensitiv. Når jeg i dag ser tilbage, ved jeg at alle tegn på motoriske vanskeligheder og muskel spændingsproblemer har været der fra dag 1 – men det vidste jeg jo desværre ikke dengang. For at gøre en lang historie kort – så var der en årrække, hvor jeg følte at jeg jagtede alle dele af vores etablerede lægesystem, for at få en diagnose på min datter. Og hvorfor er vi så fokuserede på en diagnose vil nogen så sige? Som jeg ser det, er det fordi man i vores samfund kun kan få hjælp, såfremt der er en diagnose. For mig var målet, at få klarhed over, hvordan jeg på bedste måde, kunne støtte og styrke min datter. Glæden var stor, da jeg ( endelig) efter en større udredning, hørte en overlæge udbryde: ”Jamen hun er jo hypermobil!” ( no shit Sherlock– det sagde jeg for 1 år siden). Men skuffelsen var endnu større, da samme læge konstaterede, at jeg ikke kunne få nogen vejledning i, hvordan jeg kunne træne og styrke hende – for hypermobilitet kan man ikke gøre noget ved.. BUM.
I dag ved jeg heldigvis bedre. Med en kombination af måde motorisk træning og Kranio Sakral Terapi kan jeg i dag holde min datter smertefri. Og på den måde har hun nu mere overskud til at være barn. Og ja der skal overskud til for at være barn – tænk hvad de alt skal lære.
Hypermobilitet er ikke en sygdom – men det ændrer ikke på, at det er en tilstand, der gør at vi bør tage særlig hensyn til de der lider under følgerne herfra. Personen må lære både at styrke sin krop – og i høj grad at lytte til sin krop. Særligt for de små børn, er det væsentligt at træne, således at barnets motorik udvikles til at blive automatiseret. Motorik er et ord der er meget oppe i tiden. Men hvad er det egentlig? Nogle ser motorik som værende i orden, når barnet kan gå og løbe. En motorikvejleder, ser på om motorikken er automatiseret i barnet, så barnet ikke bruger alle ressourcer på at gå og stå. Et barn der skal tænke hver eneste bevægelse, vil hver dag være på overarbejde.
Ud over at det var en fornøjelse at have besøg af Noa i dag, så var det også dejligt med en reminder til hvorfor jeg selv fik lyst til at ændre mit arbejdsliv – og hvilke glæder det har bragt både mig og mine børn.
Så tusind tak til seje Noa og hans ligeså seje forældre :o)

Share